איך בונים ממ"ד בבית פרטי ומה חשוב לדעת?

המצב הביטחוני בישראל הוא נושא מדובר, ולא צריך להרחיב בהסברים על חשיבותו של מיגון איכותי מפני פגיעות חיצוניות כמו טילים ורקטות.

עם זאת, חלקנו גרים בבתים שבהם לא קיימים מרחבים מוגנים, מה שעלול להיות בעייתי בתקופות של מתיחות ביטחונית המתעוררת אחת לכמה שנים.

מה ניתן לעשות על מנת לשדרג את רמת הביטחון בבית הפרטי?

אם אתם קוראים את הטקסט הזה בשפה העברית, סביר להניח שיש לכם זיכרונות ממקלטים או ממרחבים מוגנים, ואתם לא באמת זקוקים להסבר למטרה שלהם.

ובכל זאת, למקרה שאתם חדשים כאן, נזכיר שבמדינת ישראל הביטחון שלנו, כמעט ללא קשר למקום המגורים, הוא זמני ויכול להתהפך ברגע.

פגיעות של רקטות וטילים מסוגים שונים הם אולי לא עניין שבשגרה עבור רובנו, אבל אחת לכמה שנים הם הופכים להיות איום תדיר ואנחנו צריכים למצוא מרחב מוגן לשהות בו.

מה עושים? כל מה שצריך לדעת על האפשרות להוסיף ממ"ד לבית פרטי.

 

הסבר קצר – מהו ממ"ד?

ממ"ד, ראשי תיבות של "מרחב מוגן דירתי", הוא חלל בנוי, שקירותיו עשויים בטון ופלדה – חומרים ההופכים אותו לעמיד במיוחד בפני פגיעות במבנה, גם כאשר מדובר בפגיעות של עצמים מהירים וחזקים.

המשמעות היא שבעת אירוע בטחוני, ממ"ד ישמש כחדר מוגן, ואילו בעתות שגרה יוכל לשמש לכל מטרה אחרת – חדר עבודה, מחסן או אפילו חדר ילדים.

 

באנר ממ''ד

 

מהם היתרונות של ממ"ד בבית הפרטי לעומת שימוש במקלט?

היתרונות של ממ"ד לעומת מקלט ציבורי הם ברורים – ראשית, אין צורך לצאת מהבית ולחפש את מיקום המקלט ברגעים מתוחים ולחוצים, וגם אין צורך לשהות בו עם אנשים אחרים, אלא הוא יכול לשמש רק אתכם ואת המשפחה שלכם.

אך לממ"ד יש יתרון נוסף גם על שימוש במקלט פרטי במידה וקיים כזה בביתכם – מדובר למעשה בחדר ככל החדרים בבית, כך שניתן להשרות בו אווירה נעימה יותר שתאפשר לשהות בו זמן ממושך בעת הצורך.

 

האם יש חובה חוקית להוסיף ממ"ד לבית פרטי?

החל משנת 1992 ובעקבות מלחמת המפרץ שחייבה רבים מאיתנו לשהות ב"חדר האטום", הוגדר בחוק כי כל מבנה חדש מחויב בבניית מרחב מוגן תקני.

המשמעות יכולה להיות ממ"ד, המיועד לדירה או לבית, ממ"ק (מרחב מוגן קומתי) או ממ"מ (מרחב מוגן מוסדי).

בנוסף, כל בית שנבנה החל משנת 1991 מחויב בתוספת של מרחב מוגן בהתאם לתקן.

בהתאם לכך, כאשר מאושרת התחדשות עירונית, היא בהכרח תכלול בין היתר תוספת של ממ"דים לדירות.

עבור בתים פרטיים שנבנו לפני השנים האלה לא קיימת חובה חוקית להוספת ממ"ד, אך רבים מעדיפים לא להתפשר ולהוסיף ממ"ד לבית קיים, ובצדק.

 

מהו תהליך הוספת ממ"ד לבית?

קיימות שתי אפשרויות להוספת ממ"ד לבית פרטי.

אפשרות אחת היא להפוך את אחד החדרים הקיימים לממ"ד, כלומר לשנות את החדר הקיים כך שיעמוד בתקן הנדרש על מנת להגדירו כמרחב מוגן.

אפשרות שנייה היא לבנות ממ"ד מחוץ לבית, למשל בחצר.

האפשרות הראשונה היא על פי רוב פשוטה יותר בירוקרטית, שכן אין צורך בקבלת היתרי בניה, וכרוכה בפחות עלויות, מנגד האפשרות השנייה למעשה מוסיפה חדר לבית שניתן להשתמש בו לצרכים נוספים.

 

האם ניתן להתאים את גודל ונראות הממ"ד לרצוננו?

ממ"ד הינו מרחב מוגן שהתקן שלו מוגדר בחוק, ועל כן הגודל והנראות שלו אינם גמישים מאוד.

ישנם כללים הנוגעים לחלונות, למיזוג ולצנרת. נוסף על כך, יש לזכור כי לאחר שהממ"ד בנוי, אסור לעשות שינויים במבנה הקירות.

על כן, לא ניתן להתאים אישית את הממ"ד אם רוצים שהוא יעמוד בכללים המוגדרים בחוק, אך חשוב לזכור כי כללים אלה מיועדים לשמור על הבטיחות שלנו ושל משפחתנו.

אז מה היה לנו עד עכשיו

לקבלת הצעת מחיר לאיך בונים ממ"ד בבית פרטי ומה חשוב לדעת? השאירו פרטים בטופס
לוגו מיגון טוב
לייעוץ חינם והצעת מחיר לאיך בונים ממ"ד בבית פרטי ומה חשוב לדעת? השאירו פרטים ונחזור בהקדם